"Арсенал" е отказал да продаде голямата си звезда Алексис Санчес на "Манчестър сити". Ръководството на "артилеристите" е отхвърлило предложение на стойност 50 милиона паунда, съобщиха "Скай спортс" и Би Би Си.

Според водещите спортни медии в Англия "Арсенал" е склонен да се раздели с чилийския нападател, но само ако в сделката бъде включен Рахим Стърлинг. До края на договора на Санчес остават по-малко от 11 месеца и засега няма индикации, че той ще подпише нов.

В тази ситуация лондончани рискуват да го изпуснат без пари следващото лято или за по-малка сума през януари, ако не го продадат до четвъртък, когато затваря трансферният прозорец.

В същото време мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола не желае да се разделя със Стърлинг. Испанецът иска да привлече Санчес без включването на други играчи в сделката.

Според Би Би Си Стърлинг е склонен да премине в "Арсенал" и да се завърне в родния си град. Английският национал взе участие във всички мачове на "Сити" от началото на сезона, но титулярното му място е под въпрос след пристигането на Бернардо Силва от "Монако".

Междувременно ръководството на "Арсенал" отрече твърденията, че Санчес е подал молба за трансфер в понеделник. Чилийската телевизия T13 обаче съобщи, че бившият играч на "Барселона" е поискал да напусне лагера на националния отбор, за да "разреши лични дела".

Санчес изигра първия си мач за "Арсенал" през този сезон в неделя при загубата с 0:4 от "Ливърпул". Той получи по-дълга почивка заради участието на Чили в Купата на конфедерациите.

През миналия сезон чилиецът записа най-успешната си кампания за "артилеристите", като вкара 30 гола в 51 мача във всички турнири. Откакто беше привлечен срещу 31.7 млн. паунда от "Барселона" през 2014 г., той има 72 попадения в 144 двубоя за лондончани.

Дневник