Бразилският защитник Рафаел Форстер подписа договор с шампиона "Лудогорец", съобщава клубът. Футболистът, който досега играеше за украинския "Заря" (Луганск), вече е в България, като е преминал медицински прегледи.

Рафаел ще бъде представен официално утре на стадион "Лудогорец арена" в Разград. Срокът на неговия контракт не се споменава.

Защитникът става десетият бразилец в отбора за този сезон. След продажбата на Джонатан Кафу в "Бордо" бразилците в "Лудогорец" са Марселиньо, Жуниор Кишада, Ренан, Вандерсон, Натанаел, Сисиньо, Лукас Саша, Густаво Кампаняро и Жоао Пауло.

"Трансферът в "Лудогорец" е предизвикателство за мен. Надявам се да помогна на отбора в борбата му за титлата на България и в групите на Лига Европа", бе първият коментар на футболиста.

Рафаел, който е на 27 години, действа предимно като централен защитник, като силният му крак е левият. Благодарение на това бранителят може да играе и като ляв бек. Рафаел ще засили конкуренцията в сърцето на защитата, където шампионите разполагат само с трима – Козмин Моци, Георги Терзиев и Игор Пластун.

По информация на "Дневник" Рафаел преминава в "Лудогорец" срещу минимална трансферна сума, като неговият договор със "Заря" е бил до края на 2017 г.

От началото на сезона защитникът е изиграл само един мач – срещу "Стал", от местното първенство, след което получава контузия.

Междувременно друг бразилски футболист на шампионите - Натанаел, удължи контракта си. Левият бек подписа до 2020 г., след като настоящият му договор изтичаше в края на сезона.

Интерес към Натанаел имаше от няколко клуба от Европа, но той се договори с разградчани за нов договор. По информация на "Дневник" левият бек беше един от чужденците с най-ниска заплата в "Лудогорец", но това вече е променено.

"Лудогорец" ми даде много, докоснах се до най-големите отбори в Европа. Ще се радвам да помогна и в предстоящите тежки мачове през есента", коментира Натанаел пред официалния сайт на шампионите.

Защитникът пристигна в Разград през лятото на 2015 г., като до момента има 80 мача във всички турнири. В тези срещи Натанаел е отбелязал три гола и е дал девет асистенции.

Дневник