Националният отбор на Швеция проведе последната си тренировка преди световната квалификация с България. Скандинавците, които водят в група А с 13 точки, колкото има и Франция, имат сериозен проблем. Той обаче не е свързан с някой играч, а с треньора Яне Андерсон.

Шведският специалист не може да води тренировките на отбора, защото е тормозен от стомашен вирус. В последните два дни Андерсон стои в хотела на тима в София.

"Силно се надяваме, че той ще бъде по-добре до мача и ще може да седне на резервната скамейка, за да може да води двубоя", коментира асистентът на шведския отбор Петер Ветергрен, който присъстваше на официалната пресконференция.

България е без победа в 10 поредни мача срещу Швеция, като последният успех датира от далечната 1967 г. Скандинавците обаче не смятат, че това ще играе някаква роля.

"Всяка серия има начало или край. Едва ли обаче футболистите излизат на терена обременени от това. Важното е ние да играем, както можем. Това, че имаме добра серия, няма да се отрази на мотивацията и желанието ни", каза още Ветергрен.

Капитанът на състава Андреас Гранквист е оптимист преди сблъсъка. Защитникът познава отлично някои от футболистите на България, като играе срещу тях в руската Премиер лига.

"Познавам някои футболисти, но най-опасен е Ивелин Попов, който играе за "Спартак" (Москва). Той е много способен играч, техничен е и има силен шут, за което трябва да внимаваме", каза опитният футболист.

Гранквист говори дълго и за нападателя Андрей Гълъбинов, който се очаква да води атаката на България. Пресата в Швеция обърна сериозно внимание на тарана на "Дженоа" заради факта, че е единственият ръстов футболист в състава на Петър Хубчев.

Почти сигурно участие в мача няма да вземе Александър Франсон. Халфът е с контузия и заради това не тренира в последните два дни.

България се намира на четвърто място в група А с 9 точки. Само успех над Швеция ще съхрани шансовете на тима на Петър Хубчев за класиране на световното първенство в Русия.

Dnevnik.bg