Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев очаква реакция от своя състав в световната квалификация с Швеция. Българският тим излиза в решителен мач, в който победата е задължителна след поражението от Беларус през юни.

"Това, което искахме да свършим го направихме. Имахме няколко дни да се подготвим и от наша страна мисля, че сме готови. Най-важно е да бъдем по-добър колектив на терена, да има по-голямо себераздаване и да сме по-агресивни. Не изпадам в детайли, тях ще ги кажа на играчите", започна Хубчев.

Той говори доста един от шведските футболисти Емил Форсберг, който е считан за най-добрия играч на съперника: "Познавам го добре от мачовете му в Германия. Да го спрем е трудна задача, смятам, че той е един от най-опасните играчи на съперника. Няма как да кажа по какъв начин ще го срем, защото ще му кажете", каза Хубчев за крилото на "РБ Лайпциг".

Според селекционера загубата от Беларус не променя плановете на националния отбор и за класиране на този етап не бива да се говори,

"Двубоят с Беларус не променя нищо, целите са такива каквито бяха и преди него. Мачовете ги гледаме поотделно, така че няма какво да се връщаме на миналото. Още когато дойдох не съм обещавал, че ще се класираме за световното", каза Хубчев.

Той взе отношение и по договора си, който е до края на годината: "За мое съжаление разговори за нов договор няма. Това, което се пише не отговаря на истината".

Около 24 часа преди мача очакванията са да няма голяма посещаемост на стадион "Васил Левски". Според Петър Хубчев това не бива да бъде изненада след последните резултати на състава.

"Когато не играем добре хората имат право да ни критикуват и да не хдоят на стадиона. Ние не можем да се сърдим. Единственото, което трябва да направим е да играем по-добре и да печелим, а така ще успеем да ги върнем на трибуните", каза по темата треньорът.

Лидерът на състава Ивелин Попов вярва, че публиката на стадиона ще помогне на националите и ще бъде основния коз на тима.

"Играем вкъщи, а тук сме доста сериозен отбор. Сигурен съм, че ще го покажем и се надявам, че ще играем по различен начин от първата среща в Швеция. При гостуването си не играхме много добре, но тук можем да променим ситуацията", каза Попов.

Очаква се именно звездата на "Спартак" (Москва) да носи капитанската лента в утрешния мач, но Хубчев предпочете да не разкрива това. "Ако той играе, сигурно ще е капитан. Но аз имам някои забалежки към всеки един от футболистите каза селекционерът.

Попов беше определен за най-опасния играч на България, но опитният футболист не бива да се радва от тези думи.

"Те не могат да ме ласкаят. Разбрах какво е казал Гранквист, аз го познавам добре, играли сме много пъти един срещу друг в Русия. Важно е ние да играем добре като отбор и да се поздравим с успех".

Dnevnik.bg