Националният отбор по волейбол се изправя срещу Сърбия в среща от четвъртфиналите на европейското първенство. Българският състав стигна до срещата след победата си с 3:1 срещу Финландия.

Мачът е тази вечер в 21.30 часа. Първоначално двубоят беше предвиден за 17.30 ч., но впоследствие в сайта на европейската конфедерация се появи промяна.

Вероятно тя е продиктувана от изненадващите резултати в късните двубои в сряда. Домакинът Полша и действащият шампион Франция бяха изхвърлени от турнира от Словения и Чехия.

Сензационните резултати дават надежди на българския отбор за пробив в турнира. При успех тази вечер воденият от Пламен Константинов отбор ще играе в полуфинала с победителя от мача между Германия и Чехия.


Сърбия се представя силно до момента, като след три победи спечели група А и се класира директно за четвъртфиналите. Още на старта воденият от Никола Гърбич състав се наложи с 3:0 срещу Полша в исторически мач, игран пред 65 000 зрители на националния стадион във Варшава.

България победи Сърбия в последния мач помежду им. По-рано през сезона капитанът Виктор Йосифов и съотборниците му спечелиха с 3:2 в Световната лига. В същия турнир миналата година сърбите стигнаха до 3:1 и 3:0.

Програма за четвъртфиналите
18.30 ч., Краков: Русия - Словения
18.30 ч., Катовице: Германия - Чехия
21.30 ч., Краков: България - Сърбия
21.30 ч., Катовице: Белгия – Италия

Dnevnik.bg