Халфът Давид Симао вече не е част от ЦСКА, съобщиха от клуба. Футболистът, който е на 27 години напуска "Българска армия" само година, след като се присъедини към червените.

"Португалският полузащитник Давид Симаов вече не е част от ЦСКА. Ръководството и спортно-техническият щаб благодаря на Давид за професионализма и себераздаването му с червената фланелка и му пожелават много здраве и много бъдещи професионални успехи", се казва в съобщение на официалния сайт на отбора.

Червените не обявяват кой е следващият отбор на играча и дали раздялата е по взаимно съгласие, или става въпрос за трансфер.

По-рано през деня в някои португалски медии, сред които авторитетното издание "Рекорд" се появиха информации, че Симао е близо до подпис с "Боависта". В родината на футболиста дори се твърди, че още вчера халфът се е сбогувал със съотборниците си.

Футболистът изигра 24 мача за ЦСКА, в които отбеляза три гола и даде три асистенции. Две от попаденията му бяха в последното дерби с "Левски". На 28 май червените победиха с 3:0, а Симао се разписа на два пъти от пряк свободен удар.

Симао не взе участие в последните пет мача на отбора в Първа лига. Португалецът се контузи при загубата с 0:1 от "Лудогорец" във втория кръг и пропусна победите над "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (Пловдив), "Септември", "Витоша" (Бистрица) и "Берое".

Dnevnik.bg