Отборът от Формула 1 "Форс Индия" затяга дисциплината в редиците си преди състезанието за Голямата награда на Италия. Тимът ще използва заповеди от бокса занапред през сезона, след като няколко пъти пилотите Серхио Перес и Естебан Окон караха опасно и се сблъскаха в редица състезания.

Чашата на търпението на оперативния директор Отмар Шафнауер преля след надпреварата на "Спа" миналия уикенд. Още в първата обиколка Окон изтласка по-опитния си съотборник в стената, но без да се стигне до сериозни последствия. Перес си върна в края на състезанието, когато "затвори вратата" пред французина. Резултатът беше спукана задна гума за мексиканеца и счупено предно крило за Окон.

В четвъртък на традиционната пресконференция на ФИА преди старта на "Монца" Окон и Перес се появиха заедно пред медиите. Те привлякоха изцяло вниманието към себе си, като лидерът в световния шампионат Себастиан Фетел отговори на по-малко въпроси.

Окон и Перес увериха, че ще заровят томахавката и вече ще карат основно за интересите на отбора си.

"Напоследък се състезавахме малко рисковано, стигна се до няколко инцидента между нас и е време да си вземем бележка. Тази сутрин имахме разговор - само ние двамата, и изяснихме нещата. Всеки има мнение по въпроса, но е важно да обединим сили и да завършим на четвърто място при конструкторите в края на сезона", каза Перес.

Напрежението между двамата започна в състезанието за Голямата награда на Азербайджан, когато Окон закачи съотборника си. След това в Канада Перес отказа да пусне французина пред себе си, а в крайна сметка двамата загубиха места спрямо Себастиан Фетел.

"Не можем да променим миналото, но можем да бъдем по-отговорни занапред. Време е да работим здраво за отбора и да поставим колективните цели над нашите. И двамата преминахме границата на няколко пъти през сезона, но между нас няма лоши чувства. Надявам се да си върнем доверието на нашите шефове и те пак да ни разрешат да се състезаваме помежду си", каза Окон.

След напрежението в последните седмици от "Форс Индия" заплашиха, че при нов инцидент пилотите ще получат наказание да не участват в някой от следващите стартове.

Дневник