Лидерът във Формула 1 Себастиан Фетел очаква добро представяне от "Ферари" в предстоящото състезание за Гран при на Италия. Германецът води със седем точки пред Люис Хамилтън, като остана втори зад британеца на "Спа", но е оптимист преди надпреварата на "Монца".

"Научих много от последното състезание. Определено съкратихме изоставането си от "Мерцедес" през лятото на бързите писти. На хартия "Монца" отново ги фаворизира, но това е трасе, на което изпреварванията са възможни. Освен това на наша страна ще са тифозите", каза Фетел.

Той преследва трета победа на "Монца" след 2008 и 2011 г., и първа на това трасе, откакто кара за "Ферари". Скудерията няма успех в "Храма на скоростта" от 2010 г., като през уикенда ще отбележи своята 70-а годишнина.

"Като стъпих на трасето, веднага ме обзеха спомени – на "Монца" взех първата си победа във Формула 1. Надявам се на успешен уикенд, който да ни доближи до нашата цел титлата. "Ферари" отдавна няма шампион и победа на "Монца", каза още четирикратният световен шампион.

Фетел говори и за усещането да кара за "Ферари", както и значението на Скудерията за света на Формула 1.

"Това е най-великият отбор. Като дете мечтаех за "Ферари", гледах Михаел Шумахер, сега аз карам тази гола. Усещането да си "Ферари" не може да се сравни с нищо друго, трябва да го усетите", завърши германецът.

Дневник