Националният отбор по футбол на Аржентина остана под напрежение в квалификациите за световното в Русия. Небесносините завършиха 0:0 с Уругвай в Монтевидео.

Три кръга преди края Лионел Меси и съотборниците му са пети в класирането с 23 точки. Първите четири се класират директно, а петият играе плейоф.

Надпреварата в Южна Америка за класиране за световното остава много оспорвана. Бразилският отбор вече си осигури място в Русия и е убедително начело, като след 2:0 срещу Еквадор има 36 точки. След това седем отбора са в спора, като вторият Колумбия е с 25 точки, а осмият Еквадор има 20.

Уругвай вече четири мача е без победа, но остава трети с 24.

Луис Суарес започна като титуляр, въпреки че има проблеми в коляното, които се усложниха след мача. Аржентина игра по-добре, но не можа да спечели в дебюта на новия селекционер Хорхе Сампаоли.

През първото полувреме Единсон Кавани и Меси пропусна за двата състава. След почивката звездата на "Барселона" имаше още възможности, от които не се възползва.

Новото попълнение на "Барселона" Паулиньо и трансферната цел на каталунците Коутиньо донесоха победата с 2:0 срещу Еквадор.

Паулиньо откри в 70-ата минута след ъглов удар. Вилиан центрира, с топката се разминаха няколко играчи, а Паулиньо я прати в мрежата с мощен удар. Коутиньо удвои седем минути по-късно след хубаво разиграване с Габриел Жезус.

Dnevnik.bg