Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо имаше основен принос за победата на Португалия с 5:1 срещу Фарьорските острови в квалификациите за световното. С хеттрика си нападателят вече има 78 за националния отбор.

Най-добрият футболист в Европа за миналия сезон изпревари с едно попадение легендата Пеле, който има 77 гола за Бразилия.

Роналдо е вече пети в класацията по голове за националните отбори. Пред него са единствено иранецът Али Даи (109 гола), унгарската легенда Ференц Пушкаш (84), японецът Конишиджи Камамото (80) и замбиецът Годфри Читалу (79).

Хеттрикът на Роналдо го изведе еднолично на първо място при голмайсторите в квалификациите в зона Европа с 14 гола. След него е нападателят на "Байерн" (Мюнхен) и Полша Роберт Левандовски с 11 попадения.

Португалия е на второто място с 18 точки в група В, като изостава на три точки от водача Швейцария.

Иберийците са първи в класирането между вторите отбори в групите на квалификациите от зона Европа. Регламентът предвижда най-слабият втори да отпадне, а останалите осем да оформят четири двойки баражи за класиране на световното в Русия догодина.

Dnevnik.bg