Новото попълнение на ПСЖ Неймар смята, че трансферната сага около сънародника му Филипе Коутиньо влияе отрицателно върху психиката и физическото състояние на играча на "Ливърпул".

Полузащитникът на червените има желание да премине в "Барселона". Мърсисайдци искат да го задържат, като като отказаха предложенията за 25-годишния футболист. Трансферният прозорец в Англия затвори в четвъртък вечерта, но този в Испания продължава до края на деня.

"Той (Коутиньо) се справи добре, когато се появи в игра. Радостен съм, че вкара гол в мъчителен за него момент", каза Неймар след победата на Бразилия с 2:0 срещу Еквадор в квалификациите за световното. "Селесао" вече си осигури място в Русия 2018 след убедително представяне.

Коутиньо се появи като резерва в 58-ата минута и отбеляза втория гол. Полузащитникът се разплака след попадението.

Полузащитникът пропусна мачовете на "Ливърпул", като от клуба обясниха, че има травма на гърба. Според доктора на "селесао" Майкъл Симони контузията е плод на голям стрес около неясното бъдеще на играча и той имал нужда да поговори с някого.

Във вторник Yahoo Sports писа, че "Барселона" е постигнал договорка с "Ливърпул" за трансфер на Коутиньо за 160 милиона евро.

Dnevnik.bg