„Левски" продължи мащабната лятна селекция с привличането на исландския защитник Холмар Ейолфсон. 27-годишният централен бранител, който може да играе и като дефанзивен халф, подписа договор със сините за четири години.

Това е единствената информация около трансфера, която беше предоставена от клуба. Ейолфсон идва от "Макаби" (Хайфа), който го купи през декември за 1 млн. евро от "Розенборг". Договорът на бранителя с израелския клуб беше до лятото на 2021 г.


"Много съм щастлив, че всичко приключи и вече съм тук. Нямам търпение да започна да играя футбол. Не знам много за "Левски" и България, но разговарях с мой сънародник, играл тук, който ми каза доста хубави и позитивни неща", каза Ейолфсон в първото си интервю като играч на "Левски".

Защитникът е юноша на исландския ХК (Коупавогюр), а само след един сезон в мъжкия футбол е привлечен от английския "Уест хем". Това се случва през 2008 г., когато той е само на 17 години.

Ейолфсон обаче не успява да се наложи в състава и не записва нито един мач за първия отбор на "чуковете".

След отдавания под наем в "Челтнъм" и "Рьозеларе" защитникът подписва с "Бохум" през 2011 г. Той играе три сезона във втора Бундеслига, преди през лятото на 2014 г. да премине в "Розенборг".

Ейолфсон има и шест мача за националния отбор на Исландия. Той беше в разширения състав за Евро 2016, но не попадна в окончателни списък за шампионата във Франция, в който неговите сънародници направиха истински фурор.

По-рано днес "Левски" осъществи още един трансфер. Сините привлякоха френския полузащитник Антони Белмонт, който за последно игра в "Дижон". Той е на 21 години и има осем мача в Лига 1.

С двете днешни попълнения броят на новопристигналите играчи на "Герена" достигна 13. Преди това клубът подписа с Габриел Обертан, Жорди Гомес, Жуниор Мапуку, Серджиу Буш, Милош Цветкович, Нелуц Рошу, Александър Любенов, Васил Панайотов, Георги Ангелов и Иван Горанов и взе Антонио Вутов под наем от "Удинезе".


Dnevnik.bg