Ръководството на "Барселона" даде пресконференция след края на трансферния прозорец, в която основна тема беше Филипе Коутиньо. Халфът на "Ливърпул" цяло лято беше пред трансфер на "Камп ноу", но в крайна сметка до сделка не се стигна.

"Знаете, че седмици наред водихме разговори с "Ливърпул" за Коутиньо и след тези преговори, вчера те ни поискаха 200 млн. евро. Това е огромна сума за един футболист и ние няма да поставим нашия клуб пред такъв риск", каза директорът Алберт Солер.

Той обясни, че след рекордният трансфер на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро ситуацията в евроейския футбол излиза от контрол.

"Това не е нормално, защото се намираме в пазар, където вратар струва 50 млн. евро. Ние няма да участваме в това, няма да рискуваме стабилността на "Барселона". УЕФА и Асоциацията на европейските клубове трябва да се намесят", каза още един от шефовете на клуба.

"Барселона" отправи общо четири оферти към "Ливърпул" за Коутиньо, като според медиите в Испания последната е била на стойност 150 млн. евро. Каталунците все пак привлякоха една скъпа покупка през лятото – Усман Дембеле от "Борусия" (Дортмунд) за 105 млн. евро.

"Това, че Неймар плати клаузата си не значи, че ние имаме тези пари. Ние сме клуб, който има отговорности и не може да действа безразсъдно. Ние винаги правим нещата по наш начин", добави по темата спортният директор Роберт Фернандес.

Дневник