Испания спечели големият сблъсък с Италия в група G и докосва първото място, което ще прати тима директно на световното първенство в Русия. Ла Роха разгроми съперника си с 3:0, а можеше да го направи още по-убедително, ако не бяха пропуските и добрите изяви на Джанлуиджи Буфон.

Всичко свърши преди почивката, когато два гола на Иско наклониха везните в полза на Испания. През втората част резервата Алваро Мората оформи крайния резултат.

Перфектната серия на новия селекционер Лопетеги продължава, като той още няма загуба начело на Испания.

От началото Испания беше много по-активния отбор, като италианците не успяха да влязат добре в мача. Играта на Скуадра адзура не тръгна, а за капак няколко фаула в началото изнервиха футболистите на Джампиеро Вантура.

В средата на Де Роси и Верати тотално изгубиха битката с халфовете на Испания. Хулен Лопетеги започна без изявен нападал, а Иско изпълняваше ролята на фалшива деветка. Звездата на "Реал" (Мадрид) помагаше много на останалите халфове и това се оказа ключово.

Иско откри в 14-ата минута след прекрасно изпълнение на свободен удар. Бонучи имаше късмет, че не беше изгонен за нарушението, а след отсъдения фаул халфът на Испания прехвърли стената и не остави шансове на Буфон.

Едва към края на първата част Италия изравни играта, като Кандрева се активизира, а също и Белоти имаше един добър шанс да се разпише. Вместо да изравнят резултата "адзурите" пуснаха гол в собствената си мрежа.

Негов автор отново стана Иско в 40-ата минута. Той получи топката на границата на наказателното поле, отвори си пространство и стреля без да се бави, с което не остави шансове на Буфон за втори път.

През втората част Италия се опита да отговори, но смените на Вентура закъсняха. Тимът беше инертен, липсваше му агресия и скорост в предни позиции. Големият опит на испанците също си каза думата и те не допуснаха никакви изненади пред вратата си.

Ако имаше възможност Давид Де Хеа се справяше блестящо.

В 70-ата минута капитанът Серхио Рамос изработи третия гол след блестяща акция. Той отне топката пред собственото си наказателно поле, изнесе топката със спринт чак до крилото, откъдето намери Алваро Мората. За нападателя остана по-лесното – да вкара от няколко метра.

До края на двубоя единственото интересно събитие беше влизането на терена на Давид Вия. Рекордьорът по голове за Ла Фурия се завърна след тригодишно отсъствие.

В групата Испания води с 19 точки, а Италия има с три по-малко.

Дневник