С отлично настроение и приповдигнат дух се готви националния отбор по футбол за световната квалификация с Холандия. Това увери селекционерът Петър Хубчев на официалната пресконференция в Амстердам. Специалистът вярва, че атмосферата в тима е добра след успеха над Швеция преди два дни.

"Малко съм виждал отбора след мача с Швеция, но настроението трябва да е приповдигнато и да се опитаме да победим утре. Моето наказание не е приятно, но да се надяваме, че няма да доведе до проблеми", каза Хубчев.

Той не вярва, че развитието на последните мачове в групата (бел. ред. България победи Швеция, а Холандия загуби с 0:4 от Франция) ще окаже влияние върху утрешната среща.

"Ние не си правим никакви илюзии, ама никакви. Не сме сила, че да се поддаваме на настроения, очаква ни много тежък мач. Във футбола често става така- да се поддадеш на еуфорията. Затова основната ми роля е да убедя играчите, че победата онзи ден ще има малка роля утре", добави специалистът.


Той си пожела отборът да използва добрата си момента форма и да продължи да бъде дисциплиниран, както срещу Швеция.

Домакините ще бъдат без Робин ван Перси и Кевин Строотман, които са съответно с контузия и с наказание. Хубчев обаче обясни, че това не са единствените силни играчи на "лалетата".

"Ние се подготвяме за един много сериозен опонент. По-правилно е да се концентрираме върху нашата игра, а не да разсъждаваме дали ще играе този или онзи".

Холандските медии попитаха Хубчев дали за България ще бъде голям проблем ако пропусне класиране не световното първенство догодина.

"При нас нещата са малко по-спокойни в сравнение с Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си направим изводите, но пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени психически в сравнение със съперника и се надяваме това да е нашето предимство", завърши Хубчев.

Халфът Георги Костадинов, който отбеляза второто попадение срещу швеция заяви, че отборът ни се надява да продължи добрата серия."Всички искаме да играем добре тактически, като вярвам, че можем да направим втори пореден такъв мач. Има по-голяма мотивация, когато се изправяш срещу футболисти от висока класа. Ние изиграхме най-добрите си мачове, когато се изправихме срещу силните отбори", каза халфът на израелския "Макаби" (Хайфа).

Българският отбор е без централния бранител Божидар Чорбаджийски, който е наказан заради натрупани жълти картони. Очаква се неговото място сред титулярите да заеме Георги Терзиев.

Дневник