Ансамбълът по художествена гимнастика спечели бронзов медал в последния ден от световното първенство в Пезаро, Италия. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се наредиха трети на три топки и две въжета с оценка от 18.600.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова допуснаха съвсем леки колебания и с много чисто съчетание изпревариха традиционно силните ансамбли на Италия и Беларус. Едва 0.050 точки не стигнаха на България за среброто, което спечели петицата на Япония.

Златният медал отиде за Русия, които бяха оценени с 18.900.

Треньорът на българския отбор Димитрова е подала официална контестация, след като съдиите не са оценили с 10.000 трудността на съчетанията, информира "Блиц", но реферите не са я уважили.

В първия финал за деня - на пет обръча българският тим се нареди на четвъртото място с оценка от 18.250. Ансамбълът нямаше видими грешки, но трудността наизпълнението беше 9.700, което за разлика от първите три водещи отбора.

Петицата на Италия изигра перфектно съчетанието си и с 18.900 се оказа недостижима за за останалите. Русия взе среброто с 18.700, а изненадващо на третото място се нареди Япония с 18.600.

Ансамбълът завършва първенството с един сребърен медал в многобоя и един бронз. Това беше първото голямо състезание на възпитаничките на Весела Димитрова, които се събраха преди по-малко от година.

Дневник