Футболистите от националния отбор не правят трагедии от загубата от Холандия в световна квалификация. Българският тим отстъпи с 1:3 в Амстердам, с което до голяма степен сложи край на надеждите си за класиране на Мондиала в Русия.

Според капитана Ивелин Попов обаче надежда още има.

"Няма какво да се срамуваме от представянето ни в мача. Холандия е много сериозен отбор, но се видя, че малко като си повярвахме през второто полувреме се върнахме в срещата. Не се заблуждаваме, че сме супер футболисти, но продължаваме напред. Когато всеки се раздава на 100% хората го оценяват. Не отписвайките тези квалификации още, домакински отбор сме и нямаме загуба вкъщи", напомни Попов.

Той няма да може да играе в квалификацията с Франция през октомври, защото получи жълт картон с Холандия.

"Честно казано не знам защо беше този картон.Тези квалификации ни нашариха много съдиите. Малка страна сме и всеки гледа да ни мачка, защото не сме им удобни", добави капитанът на националите, който изигра своя мач №70 за отбора.

Георги Костадинов, който беше другия активен в българския състав открои умората като ключов фактор.

"Противникът беше по-добър в този мач – бързо разиграваше, а ние не успявахме да покрием хората си. Много бяхме изморени, не успяхме да се възстановим, липсваше ни и сън в последните дни, но това не е оправдание", каза халфът.


Той изрази съжалението си, че не е отбелязал гол преди почивката, когато топката срещна гредата. Това се случи при резултат 1:0 за Холандия.

За сметка на това най-критичен беше Георги Донков, който водеше двубоя след наказанието на Петър Хубчев. Помощник треньорът каза, че не е доволен.

"Не съм доволен, защото изгубихме мача от контрол. На моменти показахме, че можем да играем добре, но това не го правихме в продължение на целия мач. Направихме ранна смяна, за да предизвикаме реакция от отбора, да покажем, че не сме доволни. Искахме да сме по-настоятелни в атака, но знаехме, че момчетата са изразходени от предишния мач", каза Донков.

Дневник