Националният селекционер Петър Хубчев беше критичен след загубата от Холандия, която остави отбора без шансове за класиране на световното първенство. "Много неща не ми харесаха, но едно нещо беше очевидно. Не бяхме по-свежият отбор, физически тотално отстъпвахме на Холандия. В най-голяма степен това беше най-голямата разлика", започна Хубчев.

Той не пожела да се оправдава с липсата на свежест у играчите си, а определи загубата с 1:3 като напълно заслужена.

"Има и още нещо, което се видя от трибуните. Има момчета, които си мислят, че са национали по право, без да дават всичко от себе си. Има и момчета, които въпреки тази умора, се опитаха да минат тази граница и дадоха всичко от себе си. Ще разговарям с едните, и с другите", добави треньорът.

"Те имат качества и съм сигурен в това, но във футбола не става само с качества, трябва да показваш сърце и много хъс. Аз не го виждам в някои хора".

Селекционерът не пожела да дава персонални оценки и да говори за ранните смени, които предприе в мача, но обясни реакцията на отбора след ранното попадение на Холандия.

"Още преди мача казах на момчетата, че дори да поведат с 2:0, ние можем да се върнем. Нашият отбор е съставен от такива футболисти, че можем да реагираме", добави треньорът.

Той мотивира избора си на играчи, заявявайки отново, че те са най-добрите на този етап, но обясни, че не винаги в мачовете всеки ход сработва.

"Аз не искам да говорим за някакви хвалби, за израстване и т.н. Не бързайте с такива коментари. След като сме загубили, значи сме сбъркали и първата причина е в мен. Малко ме интересува кой какво е казал за мен", каза още селекционерът.

Опитният треньор е честен, че може да извади повече позитиви от последната седмица, но вижда и негативи в отбора.

Дневник