Хърватският полузащитник Лука Модрич обвини ФИФА, че изобщо не се интересува от здравето на футболистите. Най-добрият халф в Европа за миналия сезон смята, че световната футболната федерация гледа единствено своите интереси.

Коментарът на Модрич срещу ФИФА дойде по повод мача между Хърватия и Косово от световните квалификации, който трябваше да се изиграе в събота вечерта. Въпреки проливния дъжд над Загреб двубоят започна, но беше прекъснат в 22-ата минута заради наводнения терен на стадион "Максимир".

Срещата беше отложена за 14.30 местно време в неделя, като хърватите стигнаха до трудна победа с 1:0. Според Модрич ФИФА твърде късно е обявила, че мачът ще се доиграе, което е повлияло на подготовката за футболистите на Хърватия.

"Вечерта след мача получихме информация, че двубоят няма да се състои. Легнахме си по-късно и сутринта ни събудиха, сякаш сме в армията. Разбира се, нямахме добра подготовка за мача. ФИФА показа, че не се интересува от състоянието на футболистите. Единственото важно за тях е мачът да се изиграе", каза полузащитникът на "Реал" (Мадрид) след двубоя.

Модрич определи като грешка започването на мача в събота, защото метеорологичните условия не са позволявали това. Полузащитникът очаква ФИФА да отложи гостуването на Хърватия срещу Турция, което трябва да се изиграе във вторник.

"Не исках да играя в събота и съдията беше против провеждането на мача още от самото начало. През тези 20 минути имаше повече забавни ситуации, отколкото сериозен футбол. Беше трудно да се играе на този терен, но на никого не му пукаше. Ако ФИФА я е грижа за играчите, ще отложи мача с Турция", допълни Модрич.

Победата на Хърватия срещу Косово се оказа изключително важна в борбата за класиране на световното в Русия догодина. Три кръга преди края на квалификациите хърватите са първи в група I с 16 точки, следвани от Украйна с 14 и Исландия с 13.

Дневник