Нападателят Златан Ибрахимович беше включен сред 25-те футболисти на "Манчестър юнайтед" за мачовете в Шампионската лига. Шведският ветеран, който се контузи в края на миналия сезон, подписа нов договор с "червените дяволи", след като стана ясно, че може да се върне на терена много по-рано от очакваното.

Мениджърът на "Юнайтед" Жозе Моуриньо прецени, че Ибрахимович ще му бъде нужен за срещите от груповата фаза на турнира, където тимът ще играе с "Базел", ЦСКА (Москва) и "Бенфика".

Първоначално се смяташе, че шведът ще бъде извън терените до Нова година. Той проведе лечението си в Америка, като след края на специалните процедури там имаше занимания на базата на "Юнайтед" в Карингтън. Когато лекарите обявиха, че Ибрахимович е добре, Моуриньо му предложи нов договор.

Преди 10 дни Специалния обаче отрече, че Ибрахимович ще се върне скоро на терена. След успеха над "Лестър" с 2:0 Моуриньо отговори, че нападателят още не е напълно възстановен.

Интересен избор направиха и от отбора на "Тотнъм". Мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино реши да не включа сред 25-те играчи за мачовете от Шампионска лига Ерик Ламела и Винсент Янсен.

Холандският нападател премина на "Уайт Харт лейн" преди година срещу 20 млн. евро, но не се наложи в тима и отбеляза само два гола. Ламела е сред най-скъпите покупки на "шпорите", но заради контузия в кръста не е играл от миналия октомври.

Дневник