Президентът на "Барселона" Жозеп Мария Бартомеу разкри, че Лионел Меси е подписал нов договор с клуба. В последните дни в испанската преса се появиха спекулации, че звездата на каталунците не е подновил контракта си и може да напусне.

"Договор с Меси има, няма никаква драма около това, както се твърди. Ние имаме три договора: единият е с "Фондация Меси" и е подписан от брат му и баща му, имаме още споразумение за имиджовите му права, както и за трудовия договор. Той е подписан от баща му Хорхе, който има право да го направи", съобщи Бартомеу преди "Мундо Депортиво".

Президентът на "Барселона" обясни, че договорът е подписан в края юни. Тогава Меси сключи брак с половинката си Антонела. Любопитното е, че на сватбата бяха поканени голяма част от футболистите на каталунците, но нито един от шефовете.

Според информацията на изданието клаузата за откупуване на Меси е на стойност 300 млн. евро. Бартомеу не разкрива сумата, но обяснява, че в "Барселона" нямат притеснения.

"Ние искаме футболисти, които се чувстват добре в нашия отбор, които са мотивирани да играят за "Барселона". Не става въпрос само за клауза, в миналото се опитвахме да убедим Сеск, Алексис Санчес и Педро да останат, но те не искаха. В такива случаи клаузата няма значение", обясни Бартомеу.

Президентът на каталунците говори и по горещата тема с Неймар. Бразилецът премина в ПСЖ за 222 млн. евро, но продължава да спори с клуба заради дължима сума по клауза лоялност. В последните седмици двете страни размениха остри думи, а нападателят дори смята да съди "Барселона".

"Не мога да кажа, че Неймар ни е предал, но не постъпи правилно. Ако искаш да напуснеш, трябва да го заявиш открито, а той нито един път не дойде да ни предупреди. Същото се отнася и за мениджъра Мингея, той не е говорил, поне не с мен."

Бартомеу не пропусна да се заяде и с "Реал" (Мадрид), който според всички специалисти превъзхожда каталунците, а и записа две победи от началото на сезона в Ел Класико.

"Реал" не превъзхожда "Барселона". Може да са ни победили два пъти поред, но това им се случва за първи път, откакто Роналдиньо дойде при нас. Те бяха много зад нас в продължение на 10 години", завърши босът на каталунците.

Дневник