Италианският национален отбор по футбол продължи преследването на директно класиране за световното по футбол с минимална победа. "Скуадра адзура" се наложи с 1:0 срещу Израел у дома.

Два кръга преди края италианците остават на три точки от водача Испания, който очаквано нямаше затруднения срещу Лихтенщайн. Иберийците постигнаха разгромна победа с 8:0 като гост.

Много оспорвана стана надпреварата в група I, където първите четири отбора са се вместили в две точки разлика. Турция спечели с 1:0 срещу водача Хърватия, а Исландия се наложи с 2:0 срещу Украйна. Хърватите и исландците са с по 16 точки, а Турция и Украйна са с по 14.

Италианците имаха важната задача да се вдигнат след загубата с 0:3 от прекия съперник за първото място. В Реджо Емилия те имаха пълно превъзходство срещу Израел, но през първото полувреме не успяха да вкарат.

В 53-ата минута след центриране от дясно Имобиле засече с глава и даде преднина на отбора си. Натискът на домакините продължи, но до нов гол не се стигна.

Дженк Тосун се оказа героят за Турция в оспорвания мач с Хърватия. Гостите владееха повече топката, имаха и повече удари, но не можаха да вкарат. В 75-ата минута Тосун се оказа на правилното място в правилния момент и отблизо вкара, за да донесе победата.

Дневник