"Левски" и "Лудогорец" завършиха при нулево равенство в отложена среща от първенството. Двата отбора трябваше да играят на "Георги Аспарухов" още в първия кръг, но заради участието им в евротурнирите мачът беше пренасрочен.

Двубоят се превърна в най-посетената среща за сезона в Първа лига, като привържениците на "Левски" изпълниха стадиона си.

Мачът предложи традиционните емоции, здрава битка и напрежение, включително и два червени картона. През първата част беше изгонен вратарят на "Левски" Божидар Митрев, а в 79-ата минута Сисиньо получи директен червен картон.

Резултатът остави ЦСКА начело в класирането след седем кръга. Червените са първи с 16 точки, а "Лудогорец" има 15. Сините излязоха трети с 14, с колкото е и "Черно море".

Това беше първият голям тест за новия треньор на "Левски" Делио Роси, под чието ръководство отборът взе три победи. Сините все още не са допуснали гол в четирите си срещи при италианеца.

Двата състава направиха третото нулево равенство в последните шест мача помежду си.

Преди двубоя "Левски" изпрати емоционално сръбския вратар Боян Йоргачевич, който прекрати кариерата си. Публиката на сините организира и хореография, посветена на празничния ден по случай Съединението.

Мачът беше оспорван, но без много футболно зрелище. "Лудогорец" имаше повече удари, като не се възползва от това, че дълго игра с човек повече.

В седмата минута Сисиньо центрира отдясно, Анисе стреля с глава отблизо, но Митрев спаси. При добавката Вандерсон не улучи вратата. Малко след това Мапуку беше изведен зад отбраната на гостите, преодоля последователно Моци и вратаря Ренан, но беше блокиран от Пластун.

В 28-ата минута Ренан се справи с диагонален удар на Мапуку. Осем по-късно Митрев беше изгонен за игра с ръка извън наказателното поле при опита си да спре пробива на Вандерсон отдясно. Това принуди Роси да смени Мапуку с Александър Любенов, който застана на вратата.

Последваха минути, в които шампионите бяха по-дейни, но без това да им донесе полза. В 79-ата минута Сисиньо блъсна Жорди Гомес и беше изгонен.

До края нищо не се промени и мачът завърши без победител и без голове.

Дневник