По време на мача между "Левски" и "Лудогорец" (0:0) е имало съдийски грешки, каза шефът на съдийската комисия Петър Петров. Според него обаче неточностите не са тенденциозни.

"Такива грешки, които повлияха на крайния резултат, не видях, но видях явни и важни. В срещата има една явна грешка. В 30-ата минута, след като страничният съдия отсъди фаул в нападение и главният го маркира, след него имаше удар в областта на шията от страна на защитник на "Лудогорец" при спряна игра. Трябваше вместо жълт да бъде показан червен картон. Това е важната грешка, която може би би променила хода на мача, но не отразява пряко върху крайния резултат", заяви Петров пред Би Ти Ви.

Сините имат претенции към съдийството на Никола Попов и екипа му. От клуба подадоха жалба в БФС, като настояват футболистът на "Лудогорец" Натанаел да бъде наказан по видеозапис. Според "Левски" бразилецът е трябвало да бъде изгонен заради удар без топка в лицето на Антонио Вутов.

По време на срещата вратарят на сините Божидар Митрев и Сисиньо от гостите бяха изгонени. Двамата са наказани за по един мач.

Дисциплинарната комисия отложи разглеждането на инцидентите около срещата и подадената жалба от "Левски". "Дисциплинарната комисия при БФС изисква становище на Съдийската комисия при БФС по компетентност", се казва в официалното становище на комисията.


Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров каза, че отборът е бил ощетен. Според него спестеният червен картон на Натанаел е бил черешката на всичко.

По-рано бившият изпълнителен директор на клуба и настоящ член на изпълнителния комитет на БФС Наско Сираков забелязва тенденция на съдийска подкрепа към "Лудогорец".

"Винаги когато някой отбор понадигне глава и е готов да съперничи или да оспори превъзходството на "Луогорец" в последните години, му биват подрязвани крилата. Поне това е тенденцията, която аз забелязвам. И мога да извадя сто примера", заяви Сираков в "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Дневник