Билетите за боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа струват между 40 и 500 паунда.

Двамата ще се качат на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф на 28 октомври. Българинът, който е първи претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), ще направи втори опит да стане световен шампион. Първият беше на 15 октомври 2014 г., когато беше нокаутиран в петия рунд от Владимир Кличко.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в понеделник по обед за притежателите на "Fight pass". Във вторник (12 септември) започва свободната продажба. Ценовите категории са 40, 60, 80, 100, 200, 300 и 500 паунда, а ВИП билетите са по 1500 паунда.


На мача си с Кличко в Хамбург Пулев получи голяма подкрепа от български почитатели.

"Нямам търпение да се завърна на ринга. В следващите осем седмици ще се фокусирам изцяло върху 20-ата ми битка. С вълнение очаквам да почувствам атмосферата на препълнения стадион "Милениум" и да дам на феновете един истински спектакъл", каза Джошуа.

"Кубрат Пулев е звезда в своята страна, той е като крал в България", заяви още световният шампион. Той допусна и грешка, като каза, че "медалът от олимпийски игри говори достатъчно за класата на Пулев". Кубрат Пулев всъщност не е печелил медал, а такъв има брат му Тервел - бронз от Лондон 2012.

"Антъни Джошуа е страхотен и опасен съперник. Но неговият стил пасва перфектно на моя. В бокса стиловете на боксьорите диктуват срещата между тях. В тази битка няма да има много прегръдки, ще има здрав бокс", каза Пулев, който държи интерконтиненталната титла на WBA.

Дневник