ФИФА е започнала разследване срещу полузащитника на "Тотнъм" Деле Али заради неприличен жест по време на мача от световните квалификации между Англия и Словакия, съобщава Би Би Си.

Националът на "трите лъва" беше уловен от камерите на "Уембли" да показва среден пръст. Ситуацията стана в 77-ата минута, когато Али беше блокиран от Мартин Шкъртел. Съдията Клемен Турпен продължи играта и не отсъди фаул. Това създаде впечатления, че жестът на Али е насочен към френския рефер, с когото размени думи в края на срещата.

След двубоя 21-годишният футболист заяви, че жестът му е бил към бившия му съотборник в "Тотнъм" Кайл Уокър. Али поясни, че всичко е било плод на шега и действието му не е с цел да обиди някого.

Мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино определи ситуацията като безобидна. Според аржентинеца Али е извадил лош късмет, че камерите са уловили случката.

Селекционерът Гарет Саутгейт прие с усмивка станалото. Той обясни, че Али и Уокър общуват по странен начин чрез шеги.

Англия е близо до класиране на световното в Русия догодина. Два кръга преди края на квалификациите отборът заема първото място в група F с 20 точки и има преднина от пет пред Словакия.

Дневник