ЦСКА записа безпроблемен успех срещу "Верея" и постигна шестата си поредна победа в Първа лига. Червените се наложиха с 3:0 на стадион "Българска армия" и ще запазят първото място в класирането след осмия кръг на шампионата.

Тимът на Стамен Белчев, който започна сезона с равенство срещу "Славия" (1:1) и загуба от "Лудогорец" (0:1), събра 19 точки и има аванс от четири пред шампионите от Разград, които в събота гостуват на "Славия".

"Левски" е трети с 14 точки преди гостуването си на "Ботев" (Пловдив) в неделя. Със същия актив е и "Черно море", който днес отстъпи с 0:2 като гост на "Берое". Двата отбора от Стара Загора разделят петата позиция с по 13 точки.

ЦСКА имаше нужда от седем минути, за да открие резултата на стадион "Българска армия". Кирил Десподов беше изведен по десния фланг, напредна и върна добре към Тиаго. Португалецът направи несполучлив опит за удар, но топката се озова в Кулма. Той отправи изстрел от точката на дузпата, който щеше да попадне право в ръцете на Георги Аргилашки. Осман Балде обаче притича и отклони топката в собствената си врата при опита си да я изчисти.

В следващите минути се стигна до два пропуска на Кирил Десподов. В 11-ата минута той получи топката на чудесна позиция след скоростен пробив на Фернандо Каранга по левия фланг. Крилото на червените обаче се забави, а закъснелият му шут премина над вратата.

В 29-ата минута Десподов беше изведен на скорост от Тиаго, след което опита да прехвърли технично Аргилашки. Топката обаче премина много встрани от вратата. Между двете ситуации домакините имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Георги Андонов, но главният съдия Драгомир Драганов правилно не ги уважи.

В 37-ата минута ЦСКА стигна до второ попадение. Николай Бодуров изчисти силно напред след корнер пред вратата на домакините. Каранга се пребори за високата топка и я продължи с глава към Тиаго. Португалецът веднага изведе вляво Кулма, който първоначално опита пас към Каранга. Подаването беше пресечено, но топката се върна в Кулма, който с мощен изстрел под гредата не остави шансове на Аргилашки.

ЦСКА продължи да доминира и след почивката. В 50-ата минута Александър Дюлгеров беше на път да вкара най-красивия гол от началото на сезона. Ударът му със задна ножица обаче се отби в напречната греда.

В 64-ата минута гредата отново спаси "Верея" от трети гол. Тиаго направи поредното си добро подаване, този път към Каранга. Голмайсторът на ЦСКА успя да отклони топката с коляно, но тя се отби в страничния стълб. След това бразилецът не сполучи и при добавката.

Три минути по-късно опитите на Каранга да стигне до гол се увенчаха с успех. След късо изпълнение на корнер Тиаго центрира към вратарското поле, топката премина през купа от играчи и попадна в останалия непокрит на далечната греда Каранга. За бразилеца остана само да я насочи отблизо с глава в мрежата.

Каранга вкара осмия си гол в осем мача този сезон. Той води убедително в класирането при голмайсторите в Първа лига пред следващите го Жуниор Мапуку, Педро Еуженио и Григор Долапчиев, които имат по четири попадения.

Дневник