"Манчестър юнайтед" загуби първи точки от началото на сезона след равенство 2:2 при гостуването на "Стоук сити". "Червените дяволи" направиха обрат, след като изостанаха в резултата, но не успяха да задържат аванса си.

Eрик-Максим Чупо-Мотинг се превърна в герой за "Стоук" с два гола във вратата на Давид де Хеа, а Маркъс Рашфорд и Ромелу Лукаку се разписаха за "Юнайтед". Гостите можеха да постигнат драматична победа в заключителните секунди, но Джак Бътланд направи решително спасяване и запази равенството.

"Юнайтед" остава на върха в класирането с десет точки, колкото има и градският съперник "Манчестър сити", който по-рано днес разби "Ливърпул" с 5:0. "Червените дяволи" има голова разлика 12:2, а "гражданите" - 10:2.

Oще преди да е изминала една минута Чупо-Мотинг показа, че ще създава доста проблеми за защитата на "Манчестър юнайтед". Привлеченият от "Шалке" нападател се измъкна от засадата и напредна вдясно от вратата, но Ерик Бейли се върна навреме и изчисти в ъглов удар.

В третата минута и Хесе Родригес се озова на стрелкова позиция. Играчите на "Юнайтед" увиснаха след силно изритана топка напред от вратаря Джак Бътланд. Хесе стреля от малък ъгъл по диагонала, но ударът му премина покрай гредата.

В средата на полувремето гостите създадоха първата си чиста ситуация. Маркъс Рашфорд беше изведен зад защитата отлично подаване през центъра от Бейли. Младият нападател стреля без забавяне, но Бътланд спаси с крак.


"Стоук" като цяло играеше по-добре от съперника и успя да откри резултата в 43-ата минута.

Отбраната на "Юнайтед" отново не се ориентира добре при високо подаване, а топката стигна до Маме Бирам Диуф в десния край на наказателното поле. Бившият играч на "червените дяволи" центрира към Чупо-Мотинг, който отблизо разстреля Де Хеа.

"Грънчарите" обаче не успяха да задържат аванса си до почивката. Секунди след началото на добавеното време Неманя Матич се пребори на първа греда след центриране от корнер и продължи към Пол Погба. Французинът стреля с глава, топката се удари в Маркъс Рашфорд и се озова в мрежата.

В 57-ата минута "Юнайтед" поведе с гол №150 в кариерата на Лукаку. Матео Дармиан открадна топката на центъра и напредна по левия фланг, след което комбинира с Хенрик Мхитарян. Арменецът пусна страхотно извеждащо подаване към Лукаку, който не успя при първия си опит да преодолее Бътланд, но получи шанс за добавка и втория път не сгреши.

Този път обаче гостите не успяха да задържат дълго аванса си. Пет минути след гола на Лукаку Чупо-Мотинг изравни. Нападателят на "Стоук" надигра Фил Джоунс във въздуха след центриране от корнер на Шакири и отбеляза с глава.

В 79-ата минута Лукаку пропусна отличен шанс да направи 3:2, а в добавеното време Фил Джоунс беше близо до попадение при удар с глава след центриране от корнер. Бътланд обаче направи инфарктно спасяване, за да запази резултата.

Дневник