Лионел Меси вкара третия си хеттрик срещу "Еспаньол" и изведе "Барселона" до убедителна победа с 5:0 в градското дерби. Аржентинецът се разписа три пъти до 67-ата минута, а в края Жерар Пике и Луис Суарес добавиха по едно попадение.

"Барселона" записа трета победа от три мача през сезона и излезе еднолично начело в Примера дивисион. Тимът на Луис Енрике се откъсна с четири точки пред "Реал", който днес записа второто си поредно равенство в шампионата.

Меси вече има 42 хеттрика в кариерата си, 38 от които са с екипа на "Барселона". Той увеличи попаденията си за сезона на пет, a общо в кариерата си се е разписвал 571 пъти в 708 мача.

В 26-ата минута петкратният носител на "Златната топка" получи отлично извеждащо подаване от Иван Ракитич, финтира бранител на "Еспаньол" и прати топката под гредата. Аржентинецът беше в засада при паса на хърватина, но страничният съдия не вдигна флага.

Девет минути по-късно Меси покачи на 2:0. "Барселона" организира скоростна контраатака, при която с доста късмет аржентинецът успя да комбинира с Жорди Алба.

Левият бек догони топката на аутлинията и центрира във вратарското поле, където Меси отблизо я насочи в мрежата.

В 67-ата минута организираха страхотна атака с къси подавания пред наказателното поле на "Еспаньол". Суарес успя да запази топката и да намери вляво Алба, който веднага намери Меси и на седем метра от голлинията аржентинецът намери далечния ъгъл с левия крак.

В 87-ата минута Ракитич центрира отлично от корнер, а Пике надскочи бранителите на "Еспаньол" и покачи на 4:0 с точен удар с глава.

В добавеното време дебютиралият с екипа на "Барселона" Усман Дембеле асистира на Суарез за петото попадение, след като двамата се измъкнаха на скорост зад защитата на синьо-белите.

Дневник