Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа иска да победи Кубрат Пулев с мъдрост и спокойствие. 27-годишният англичанин се закани да покаже, че е станал много по-добър боксьор след победата срещу Владимир Кличко през април.

Джошуа и Пулев ще премерят сили на 28 октомври на стадион "Милениум" в Кардиф в битка за световните титли на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организацията (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

"Очаквам мача с огромно нетърпение. След (двубоя с Кличко на) 29 април мислех само кога е следващия мач. От момента, в който тялото ми се възстанови от мача, не съм спрял да тренирам", каза Джошуа на съвместна пресконференция с Пулев.


"Искам да демонстрирам един по-различен подход към моите боксови умения. Двубоят с Кличко беше едно ново преживяване за мен и сега ще покажа какво съм научил. Всичко е до финес, до това да покажеш по-голяма класа от съперника. Ако се наложи, ще тръгна на война. Но мога да спечеля и със спокойствие."

"Винаги зависи какъв тип мач ще предложи опонентът ти. Понякога трябва да бъдеш умен и мъдър и да спечелиш без да получаваш твърде много удари. Друг път трябва да се хвърлиш на бойната линия. Това не е нещо, което се учи, това е част от характера ти. Показахме, че притежаваме в изобилие от това", каза още световният шампион.

Той заяви, че не се чувства изтощен от интензитета, с който се развива кариерата му. "От 2008 г. не сме отпускали педала на газта - първенство след първенство, мач след мач, така че няма никакъв проблем за мен. За мен е чест да бъда на върха и да бъда посланик на този спорт."


"Винаги съм различен, когато излизам на ринга. С всеки мач ставам по-добър боксьор и съм подготвен за най-тежкото от всички предизвикателства. Не искам да се заигравам с никого. Искам да запазя поясите си, а за целта трябва да се изправя срещу всички добри боксьори. Винаги се уча, винаги се подобрявам, за мен всяко предизвикателство е още едно препятствие по пътя", завърши Джошуа.

Според неговия треньор Роб Макракън Пулев е "топ боксьор". "Пулев има изключителен опит. Той е в топ 3 в класациите на всеки, а това е една много трудна дивизия с наистина класни боксьори като Антъни на върха."

"Антъни непрекъснато се развива и подобрява. Той се учи изключително бързо и знае какви грешки допусна срещу Кличко. Ще се подготвим перфектно за предстоящия двубой. Ще изучим силните и слабите страни на Пулев и ще опитаме да се възползваме от тях. Антъни ще бъде в страхотна форма и ще направи зрелищно представяне", каза още Макракън.

Дневник