Холандецът Франк де Бур е първият уволнен мениджър за сезона във Висшата лига. Престоят му начело на "Кристъл палас" продължи едва 77 дни.

Причината за уволнението на Де Бур са четирите поредни загуби. "Кристъл палас" все още няма отбелязан гол, като е допуснал седем.

"Искаме да благодарим на Франк за отдадеността му и усилената работа", написа клубният сайт на "Кристъл палас". Следващият мениджър на "орлите" ще е бившият селекционер на Англия Рой Ходжсън.

Де Бур подписа тригодишен договор с "Кристъл палас" в края на юни. Тогава холандецът заяви, че целта му е да изгради боеспособен отбор, който да не се бори за оцеляване. При представянето му "орлите" объркаха Франк с неговия брат близнак Роналд.

Де Бур, който е юноша на "Аякс", беше начело на холандския отбор от края на 2010 г. до средата на 2016 г. Той спечели четири пъти Ередивизи, като постигна победи в над 60% от двубоите на тима.

Последва неуспешен период начело на "Интер", където беше уволнен след 85 дни.

Де Бур е първият постоянен мениджър с най-малко ръководени мачове на отбор от Висшата лига - четири. След него са Лес Рийд в "Чарлтън" през 2006 г. - 7, и Боб Брадли в "Суонзи" през 2016 г. - 11.

Рийд е бил начело едва 40 дни, с което изпреварва Де Бур по този показател.

Дневник