"Ливърпул" ще обжалва наказанието от три мача на Садио Мане, получено след червения картон срещу "Манчестър сити". Крилото на червените беше санкциониран, след като извърши брутален фаул срещу вратаря на "гражданите" Едерсон Мораеш.

Сенегалецът и стражът на "Сити" се сблъскаха в 37-ата минута при спорна топка. Едерсон достигна първи до кълбото и я изби с глава, след което получи удар в лицето с бутоните от 25-годишния играч на "Ливърпул". Вратарят на "гражданите" извади късмет в ситуацията, в която се отърва само с няколко шева.

Нарушението на Мане и решението на съдията Джон Мос да му даде директен червен картон предизвикаха разнопосочни реакции. Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп критикува остро отсъждането още по време на мача, като според него Мане "не е вдигнал крака си толкова високо".

"Нито аз, нито Пеп (Гуардиола) смятаме, че това беше червен картон. Вратарят дойде повече в неговата посока. Според мен не беше за червен картон", заяви германският специалист след загубата с 0:5 от "Сити".

Ако обжалването на наказанието на Мане не успее, той ще пропусне домакинството на мърсисайдци срещу "Бърнли", както и двете гостувания на "Лестър" във Висшата лига и Купата на лигата.

Поражението от "Сити" беше първо за "Ливърпул" за сезона. Червените имат седем точки след четири кръга и заемат осмата позиция.

"Ливърпул" започва участието си в Шампионската лига с домакинство на "Севиля" в сряда. За последно мърсисайдци играха в най-силния клубен турнир през сезон 2014-2015. Тогава червените бяха в една група с българския шампион "Лудогорец", "Реал" (Мадрид) и "Базел".

След ужасяващата контузия Едерсон вече тренира. Вратарят се включи в заниманието на "Сити" само три дни след тежкия удар в главата, като носи специална предпазна каска. От лагера на "гражданите" увериха, че Едерсон ще бъде в групата за двубоя от Шампионската лига с "Фейенорд" в сряда.

Дневник