Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров постави много добра оценка на националния отбор за представянето му на европейското в Полша. Той заяви, че селекционерът Пламен Константинов ще остане на поста си, като дори не е време да се мисли за промяна.

Българският отбор стигна четвъртфиналите, но загуби от Сърбия.

"Мисля, че мъжете се представиха много добре на това европейско първенство. Вярно е това, че имахме много по-високи очаквания предвид потенциала на нашия отбор, както и неговата нагласа за постигане на добър резултат на този шампионат. Шестото място е едно престижно място. Вярно е, че имахме един мач със Сърбия, който за голямо съжаление не можахме да спечелим – иначе това ни отваряше пътя към медалите, особено като имате предвид, че страни като Франция и Полша не можаха да влязат в осмицата", каза Лазаров в интервю за Bulgaria on Air.

Според него сърбите са били "малко по-силно мотивирани" и са го показали по всякакъв начин.

След европейското Константинов призна, че е мислил да подаде оставка. "Няма вечни хора. Важно е и мнението на играчите, може би ще е добре някои от тях да имат среща с шефовете на федерацията, за да се разбере и тяхната гледна точка", каза той.

Лазаров отвърна, че "сега не е моментът дори да се мисли за подобни експерименти като смяна на треньор". "Първо, нямаме такова основание и, второ, предстоят ни много по-отговорни, много по-важни задачи. Още повече че самият Пламен е убеден, че може да постигне тези цели и задачи, за които говорихме", добави президентът на федерацията.

Следващата година България е домакин на световното съвместно с Италия, а предстои и първи сезон в Новата волейболна лига (досега Световна лига), където националите ще трябва да се борят за мястото си в елита. Нещо повече - в разговор с Лазаров Константинов се съгласил, че целта е влизане във финалите.

На въпроса каква оценка си поставя като ръководител Лазаров отговори: "Вижте, ако говорим за резултати – те са очевидни и са налице, без това да ни задоволява в никакъв случай. Всички, които работим в управителния съвет, се стремим да подобряваме и вдигаме летвата все по-високо."

Дневник