Нападателят на "Манчестър юнайтед" Златан Ибрахимович обеща целият свят да разбере, когато се завърне в игра. Шведът лекува тежка контузия в коляното, която получи в края на април. Първоначалните прогнози бяха, че той ще отсъства до края на календарната година, но възстановяването му върви по-бързо от очакваното.

"Коляното е почти на място. Целият свят ще разбере, когато се завърна в игра. Продължавайте да ме подкрепяте, бъдете търпеливи и ще се завърна по-силен от всякога", каза шведският ветеран преди домакинството на "Юнайтед" в Шампионската лига срещу "Базел".

Ибрахимович подписа договор за една година с "червените дяволи", след като стана ясно, че може да се върне на терена много по-рано от очакваното. Нападателят дори беше включен в групата на "Юнайтед" за мачовете в Шампионската лига.

Шведът беше водещият голмайстор за "Юнайтед" през миналия сезон с 28 попадения в 46 мача. Той се намираше в отлична форма, но увреди кръстни връзки в реванша с белгийския "Андерлехт" от четвъртфиналите на Лига Европа.


Ибрахимович, който на 3 октомври ще навърши 36 години, се оперира в САЩ. В договора на нападателя имаше опция за удължаване с още един сезон, но контузията накара ръководството на клуба да не я активира.

Въпреки това той иска да живее в Манчестър и да използва базата на "Юнайтед" в Карингтън за рехабилитацията си. През лятото Моуриньо няколко пъти намекна, че шведът може да остане на "Олд трафорд", и в крайна сметка това се случи.

Дневник