Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема е постигнал споразумение за удължаване на договора си до лятото на 2021 г. В споразумението ще бъде заложена клауза за откупуване на стойност 1 милиард евро, съобщи "Франс футбол". Очаква се договорът да бъде обявен официално в петък.

Бензема ще е третият футболист в историята на "Реал" с откупна цена от 1 млрд. евро. Първите двама бяха Кристиано Роналдо и Кака, които бяха привлечени на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 2009 г. съответно срещу 94 и 68.5 милиона евро.

Наскоро нов договор с мадридчани пописа Иско, на когото беше поставена клауза за откупуване на стойност 750 милиона евро.

Бензема също пристигна на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 2009 г. Той беше привлечен от "Лион" срещу 35 милиона евро. Оттогава централният нападател е изиграл 371 мача и е отбелязал 181 гола с екипа на мадридчани.

Французинът, който ще навърши 30 години през декември, е спечелил 14 трофея като играч на "Реал" - три пъти Шампионската лига, два пъти титлата в Примера дивисион, по два пъти Купата на краля и Суперкупата на Испания, три пъти Суперкупата на УЕФА и два пъти световното клубно първенство.

В Испания всеки професионален играч трябва да има клауза за откупуване, която да му дава възможност да се освободи от договора си с даден клуб. Откупната цена на звездата на "Барселона" Лионел Меси е 300 милиона евро, а на доскорошния му съотборник Неймар беше 222 милиона, които ПСЖ се съгласи да плати това лято. 

Дневник