"Левски" продължи мащабната си селекция с привличането на холандското крило Жерсон Кабрал. 26-годишният футболист, който е юноша на "Фейенорд", подписа договор за две години.

Кабрал е 14-ото ново попълнение на "Левски". В началото на месеца сините се подсилиха с исландския централен защитник Холмар Ейолфсон и френския полузащитник Антони Белмонт.

Преди това клубът подписа с Габриел Обертан, Жорди Гомес, Жуниор Мапуку, Серджиу Буш, Милош Цветкович, Нелуц Рошу, Александър Любенов, Васил Панайотов, Георги Ангелов и Иван Горанов и взе Антонио Вутов под наем от "Удинезе".

Кабрал пристига на "Герена" като свободен агент. За последно той беше собственост на френския "Бастия", но изкара пролетния полусезон на 2017 г. под наем в "Спарта" (Ротердам).

Холандецът е роден в Ротердам и е юноша на местния "Фейенорд", където прави и първите си стъпки в мъжкия футбол. След два сезона с 54 мача и осем гола за родния си клуб той преминава в "Твенте" през лятото на 2012 г.

Кабрал първоначално не успява да се наложи в отбора и изиграва само 14 мача в първия си сезон. Следващите две години той играе под наем в АДО (Ден Хааг) и "Вилем II". След това кролото се завръща в "Твенте" и записва шест гола в 25 мача през сезон 2015/2016 г.

През лятото на 2016 г. холандецът преминава със свободен трансфер в "Бастия", където изиграва само осем срещи, преди да бъде пратен в "Спарта" (Ротердам).

Кабрал е преминал през всички юношески и младежки гарнитури на Холандия. Той има 22 срещи за националните селекции до 19 и до 21 години.

Дневник