Лионел Меси разби прокобата срещу Джанлуиджи Буфон и изведе "Барселона" до убедителна победа с 3:0 срещу "Ювентус". Аржентинецът даде перфектен старт на каталунците в Шампионската лига, след като вкара първия и третия гол и имаше главна заслуга за втория.

През първото полувреме "Барселона" владееше продължително топката (64% от времето), но "Ювентус" беше отлично подреден в отбрана и не допускаше опасности пред Джанлуиджи Буфон. Италианският шампион чакаше своите шансове на контраатака и по-често обстрелваше вратата на съперника.

В шестата минута опасен шут по диагонала на Матиа де Шилио беше спасен от Марк Андре тер Стеген. Реферът Дамир Скомина не видя намесата на германския вратар и отсъди аут. Последваха два точни удара на Пауло Дибала и Миралем Пянич, но те не затрудниха особено Тер Стеге.

В 16-ата минута Андрес Иниеста беше фаулиран пред наказателното поле, а Меси стреля в стената при отсъдения свободен удар. Топката се върна към Луис Суарес, който прати топката под гредата под гредата, но Буфон показа отличен рефлекс и изби в корнер.

В 38-ата минута защита на "Ювентус" допусна първата си грешка и Дембеле имаше възможност да открие резултата, но под натиска на Алекс Сандро стреля високо на вратата.

В последната минута на полувремето "Барселона" най-после получи повече пространство в половината на "Ювентус" и се възползваха.

Дембеле изнесе добре топката между трима играчи към Меси. Аржентинецът напредна от центъра, размени двойно подаване със Суарес и с отлично насочен удар с левия крак по земята намери далечния ъгъл.

През второ полувреме каталунците заиграха много по-спокойно и изцяло контролираха мач, а играчите на "Ювентус" не успяха да отговорят по никакъв начин. Меси беше много близо да вкара втори гол веднага след почивката, но ударът му срещна гредата.

Попадението обаче не закъсня. В 56-ата минута петкратният носител на "Златната топка напредна отдясно и опита подаване към Суарес. Подаването беше пресечено от Родриго Бетанкур, но топката попадна право в Иван Ракитич, който удвои аванса на "Барселона".

В 69-ата минута Меси нахлу от десния фланг към центъра, задържа между няколко бранители и хвана в крачка Буфон с удар в близкия ъгъл.

До края на мача гол на Суарес беше отменен заради засада, а "Ювентус" пропусна няколко добри възможности да намали резултата.

Италианският шампион създаде нещо в атака едва в края на мача, когато "Барселона" намали темпото.

Шампионът на "Челси" постигна най-убедителната победа в първия ден от груповата фаза на най-силния европейски турнир. Лондончани разбиха дебютанта от Азербайджан "Карабах" с 6:0 с попадения на Педро Родригес, Давиде Дзапакоста, Сесар Аспиликуета, Тиемуе Бакайоко, Мичи Матшуай и автогол на Максим Медведев. 

"Пари сен жермен" затвърди заявката си да атакува първия си трофей в Шампионската лига след разгром с 5:0 при гостуването на "Селтик". Парижани поведоха с 3:0 още до 40-ата минута след голове на Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани от дузпа. Микаел Кустиг прати топката в собствената си врата в 83-ата минута, а две по-късно Кавани оформи крайния резултат.

"Манчестър юнайтед" се завърна в турнира с безпроблемно 3:0 у дома срещу "Базел". "Червените дяволи" постигнаха най-убедителния си успех в първия мач от групите на Шампионската лига от победата с 5:0 срещу "Олимпиакос" през 2003 г.

Влезлият като резерва вместо Пол Погба Маруан Фелайни откри резултата в 35-ата минута. Осем минути след почивката Ромелу Лукаку след центриране от свободен удар на Дейли Блинд.

Шест минути преди края на редовното време появилият се малко преди това Маркъс Рашфорд оформи крайния резултат.

Той спази традицията да вкарва гол при дебютите си във всички турнири - Висшата лига, Купата на Англия, Лига Европа, Шампионската лига, и за английски национален отбори.

"Байерн" (Мюнхен) също беше убедителен на старта, въпреки че показа колеблива игра. Германският шампион победи "Андерлехт" с 3:0.

Още в 11-ата минута Стив Кумс хвана за работо Роберт Левандовски в наказателното поле и беше изгонен с директен червен картон, след като полякът се строполи на земята. Левандовски реализира отсъдената дузпа, а Тиаго Алкантара и Джошуа Кимих се разписаха след почивката

Всички резултати

Група А:
"Бенфика" - ЦСКА (Москва) 1:2
"Манчестър юнайтед" - "Базел" 3:0

Група В:
"Байерн" - "Андерлехт" 3:0
"Селтик" - ПСЖ 0:5

Група С:
"Челси" - "Карабах" 6:0
"Рома" - "Атлетико" (Мадрид) 0:0

Група D:
"Барселона" - "Ювентус" 3:0

Дневник