Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа постави рекорд по най-бързо продадено спортно събитие на стадион, обяви промотърът на световния шампион Един Хърн. 70 000 билета бяха закупени в първия ден от пускането им в продажба.

Българинът и англичанинът ще премерят сили на 28 октомври на стадион "Милениум" в Кардиф в битка за световните титли на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

По информация на компанията Matchroom boxing, която представлява Джошуа, предстоящият сблъсък е подобрил рекорда от реванша между Мохамед Али и Леон Спарк на стадион "Ню Орлиънс супердром" през 1978 г. - 63 000 билета.

"Антъни продължава да циментира своята позиция като най-атрактивното име в световния бокс. Подкрепата, която той получава от британската публика, е невероятна и има ключова роля за успехите му. Феновете ще получат една страхотна вечер на 28 октомври", заяви Еди Хърн.

От Matchroom boxing съобщиха, че (към вторник вечерта) е останало ограничено количество билети на цени от 40, 60, 200 и 300 паунда.

Пропуските се продават в онлайн платформата StubHub. Очаква се на стадион "Милениум" да присъстват малко над 74 000 зрители.

Настоящият рекорд за най-посетено събитие на съоръжението в Кардиф се държи от победата на Уелс срещу Шотландия в турнира по ръгби "Шестте нации" през 2008 г. - 74 576 души.

Джошуа ще преследва 20-а победа в 20-ия си мач на професионалния ринг. Всяка една от досегашните срещи на 27-годишния англичанин е завършила с нокаут.

Това ще е първи двубой за Джошуа от 29 април, когато нокаутира Владимир Кличко в 11-ия рунд на зрелищната им битка пред 90 000 зрители на стадион "Уембли". Тогава той защити пояса на IBF и прибави още две световни титли - на WBA и IBO.

Джошуа ще заложи и трите си титли срещу Пулев, за когото това ще бъде втори шанс да стане световен шампион. Първият беше на 15 октомври 2014 г., когато беше нокаутиран в петия рунд от Владимир Кличко.

Това остава единствената загуба на Пулев на професионалния ринг. 36-годишният българин има 25 победи, 13 от които с нокаут. Последната му среща беше на 28 април, когато надигра по точки американеца Кевин Джонсън.


"Тренирам, подготвям се, искам този мач и смятам да го спечеля", каза Пулев на съвместната пресконференция с Джошуа в Кардиф. Той е считан за абсолютен аутсайдер в мача, но вярва в своите шансове да детронира шампиона.

"Чувствам се много добре, чувствам се добре подготвен физически и психически, имам много енергия и наистина борбата ще бъде жестока. Въпреки че вие (от лагера на Джошуа) гледате за след мен, това е хубаво, но мачът ще бъде доста жесток", допълни българинът.


Джошуа се закани да покаже какво е научил от мача с Кличко и да победи Пулев с финес и мъдра игра. "Искам да демонстрирам един по-различен подход към моите боксови умения. Двубоят с Кличко беше едно ново преживяване за мен и сега ще покажа какво съм научил."

"Всичко опира до финес, до това да покажеш по-голяма класа от съперника. Ако се наложи, ще тръгна на война. Но мога да спечеля и със спокойствие. Винаги зависи какъв тип мач ще предложи опонентът ти. Понякога трябва да бъдеш умен и мъдър и да спечелиш, без да получаваш твърде много удари. Друг път трябва да се хвърлиш на бойната линия", каза още световният шампион.

Дневник