Равенство при гостуването на "Истанбул ББ" влиза в плановете на "Лудогорец" за утрешния първи мач от групите на Лига Европа. Това каза треньорът на разградчани Димитър Димитров на официалната си пресконференция преди сблъсъка. Специалистът определи "Истанбул" като много опитен отбор с изпълнители от висока класа.

"Съперникът разполага с много качествени футболисти, силни индивидуалности, играли в големи първенства на Европа. Ще ни бъде тежко, но "Лудогорец" също натрупа солиден опит в евротурнирите. Разузнахме добре "Истанбул ББ" и се надявам да спечелим, но и равенство би било добър резултат", коментира Димитров.

Той отказа да акцентира върху транспорните проблеми на отбора, които задържаха "Лудогорец" повече от четири часа на летището във Варна. Димитров не коментира отсъствието на Върджил Мисиджан от разширения състав, за което "Дневник" съобщи.

"Причините са спортно-технически, но не искам да влизам в обяснителен режим", каза Димитров.

Треньорът на турския тим Абдула Авджъ отбеляза, че "Лудогорец" играе агресивно и има опит в групите на Шампионска лига.

"Лудогорец" играе агресивен футбол, а играчите му натрупаха солиден опит в европейските турнири през последните години. Излизаме с мисъл за победа, целта е да прескочим групите и да се класираме за фазата на елиминации", каза Авджъ.

Дневник