"Реал" (Мадрид) и "Тотнъм" стартираха с победи в груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима, които са в "групата на смъртта" Н, заедно с "Борусия (Дортмунд) и АПОЕЛ (Никозия) не срещнаха особени проблеми. Европейският клубен шампион се наложи над кипърския си съперник с 3:0, докато "Тотнъм" би жълто-черните с 3:1.

Успехът е първи за "шпорите" в Храма на футбола за сезона и едва втори в европейските турнири, откакто "Тотнъм" домакинства на "Уембли".

Съставът на Маурисио Почетино показа страхотна ефективност на "Уембли" и въпреки, че в по-голяма част от двубоя не държеше инициативата вкара три попадения. "Борусия" подходи много агресивно, но и наивно, заради което си изпати.

До 15-ата минута зрителите на "Уембли" видяха три попадения. Сон откри за домакините след много бърза контраатака и от малък ъгъл прониза Роман Бюрки в 4-ата минута. Андрий Ярмоленко с много красив диагонален удар седем минути по-късно върна "Борусия" в мача.


В 15-ата минута Хари Кейн се пребори с двама защитници на германците и също от малък ъгъл преодоля Бюрки – 2:1.

"Борусия" контролираше двубоя, създаде и много положения, като контролираше топката в 66% от времето, но не можа да преодолее Юро Лорис за втори път. Вместо това "шпорите" показаха, че могат да накажат всяка грешка и чрез Кейн в 60-ата минута си осигуриха още по-комфортен аванс.

Извън всичко хубаво, което се случи за "Тотнъм", в края английският тим получи червен картон. Ян Вертонген беше изгонен малко пресилено за удар в лицето на Марио Гьотце.

В другия двубой от групата "Реал" (Мадрид) нямаше никакви проблеми с АПОЕЛ. Кристиано Роналдо откри в 12-ата минута след асистенция на Гарет Бейл, а в началото на втората част се разписа и от дузпа.

Това е 12-о попадение на португалеца от бялата точка в Шампионската лига, като той става №1 по този показател пред Лионел Меси (11 гола от дузпи).

Крайното 3:0 оформи капитанът Серхио Рамос след много красиво попадение. Централният защитник се включи в бърза контраатака и с атрактивна задна ножица прониза вратарят на кипърците.

Треньорът на испанския тим Зинедин Зидан заложи на всичко най-добро въпреки че излезе срещу аутсайдера в групата. В състава не бяха само контузените Марко Асенсио и Карим Бензема.

Очаквано АПОЕЛ нямаше почти никакви шансове и стигна само до един точен удар през целия двубой. Българският защитник Живко Миланов не можа да играе заради контузия.

Дневник