Битката в група Е на Шампионската лига започна с две равенства. Българският национал Ивелин Попов и неговият "Спартак" (Москва) завършиха 1:1 при гостуването си на "Марибор", докато фаворитът "Ливърпул" изненадващо не успя да победи "Севиля" – 2:2.

Ивелин Попов се появи на терена в 87-ата минута, заменяйки Куинси Промес. Капитанът на националния отбор на България нямаше време да окаже влияние върху двубоя, но се включи с желание.

Това беше дебют за 29-годишния футболист в групите на Шампионската лига.

Двубоят на стадион "Людски врът" беше белязан от инциденти далеч преди неговото начало. Фенове на руския тим се сбиха с полицията в Марибор, като дори замеряха униформените с факли. Шампионът на Русия беше подкрепян от около 1000 души в Словения.

"Спартак" игра много по-силно и тотално доминираше срещу съперника и само може да съжалява, че не си тръгна с трите точки. След добро първо полувреме Александър Самедов откри в 59-ата минута след добавка от близо.

"Марибор" се хвърли на щурм в заключителните минути и стигна до изравняването в 85-ата. Точен беше Бохар, който се разписа с красив фалцов изстрел.

Завръщането на "Ливърпул" в Шампионската лига не се увенча с успех, като "Севиля" отново се оказа "черна котка" за мърсисайдци. Испанският тим, който спря червените на финала в Лига Европа преди година, сега измъкна 2:2 на "Анфийлд".

Андалусийците поведоха изненадващо чрез Бен Ядер в 5-ата минута. Той се разписа от близка дистанция след груба грешка на Деян Ловрен.

Все пак до края на първото полувреме "Ливърпул" стигна до обрат с попадения на Фирмино и Мохамед Салах. И за двамата това бяха първи попадения в Шампионската лига с екипа на мърсисайдци.

Салах, който прехвърли технично вратаря в 37-ата минута повтаря постижението си от "Базел", когато отново отбеляза в турнира при първото си участие за швейцарците.

В 42-ата минута Роберто Фирмино пропусна да даде още по-комфортен аванс на тима си, изпускайки дузпа. Това се оказа и решаващо в двубоя. След почивката "Севиля" игра по-добре и вкара втори гол чрез Кореа в 72-ата минута.

Дори влизането на Филипе Коутиньо за първи път този сезон не подобри представянето на мърсисайдци. В края тимът на Юрген Клоп получи и червен картон, след като Джо Гомез беше изгонен.

Дневник