"ЦСКА 1948" ще се бори със зъби и нокти в конкурса за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД, заяви изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов пред BiT. Надеждите му са процедурата да премине прозрачно и при ясни условия.

Преди ден стадион "Българска армия" и базата в Панчарево бяха прехвърлени в нова държавна фирма - "Сердика спортни имоти" ЕАД. Това е една от стъпките в подготовката за дългоочаквания конкурс. Все още не се знае какви ще са всички изисквания към участниците, но е ясно, че победителят ще трябва да плати около 1 млн. лева задължения на фалиралото дружество.

До три седмици "Сердика спортни имоти" трябва да обяви начало на конкурса за отдаване под наем на базите, обясниха от спортното министерство.

"Ще се борим със зъби и нокти да се върнем там, където считаме, че е нашият дом", каза Гьонов. Той посочи, че "ЦСКА 1948", чийто отбор играе в Трета лига, разполага с екип от специалисти, които ще опитат да спечелят конкурса.„

"Този, който спечели търга, да построи нещо, което да отговаря на марката и името на ЦСКА. Имаме изготвен план да участваме, но нека изчакаме да видим какво ще се изисква", добави Гьонов.

Другият очакван участник в конкурса ще е "ЦСКА - София", ръководен от Гриша Ганчев. Клубът, състезаващ се в Първа лига, ползва базите в момента.

Спорният министър Красен Кралев заяви, че очаква напрежение около конкурса.

Дневник