илан" започна успешно участието си в Лига Европа, след като разгроми с 5:1 "Аустрия" (Виена) като гост. Над всички за "росонерите" беше Андре Силва, който реализира три гола за победата. Другите две попадения бяха дело на Хакан Чалханоглу и Сусо.

Италианският тим оглави класирането в група D, където са още АЕК и "Риека".

Домакините от "Аустрия" рухнаха още в 7-ата минута, когато Чалханоглу откри. Турчинът се разписа с удар извън наказателното поле и пас на Никола Калинич. Само три минути по-късно Чалханоглу асистира на Андре Силва.

В 20-ата минута резултатът вече беше 3:0, след ново попълнение на Силва. В началото на втората част домакините върнаха един гол чрез Александър Боркович. Той се разписа с глава след центриране от корнер.

"Милан" обаче побърза да отговори с третия гол на Силва. Португалецът получи пас от Франк Кеси и без особено затруднение вкара в мрежата на Хадзикич. Андре Силва е първият играч на "Милан" от Кака през 2006 г. срещу "Андерлехт", който отбелязва хеттрик в Европа.

В двубоя с българско участие "Астана" на Станимир Стоилов отстъпи с 1:3 при гостуването си на "Виляреал". Шампионът на Казахстан игра силно до 75-ата минута, когато резултатът беше 1:3, но не издържа в последните 15 минути.

Сансоне откри за "Жълтата подводница" в 16-ата минута, но в 68-ата Юри Логвиненко възстанови равенството. "Астана" се представяше силно, но четвърт час преди края Бакамбу отново изведе домакините напред. Това принуди тимът на Стоилов да излезе напред и да потърси нов гол, но вместо това допусна трети. Негов автор стана Денис Черишев в 77-ата минута.

В друг интересен мач "Аталанта" ознаменува завръщането си в европейските турнири с разгромна победа 3:0 над "Евертън". Точно 27 години след последното си участие италианският отбор записа успех. Любопитното е, че петима от титулярите на "карамелите" в двубоя дори не са били родени, когато за последно "Аталанта" игра в Европа.

 

"Евертън" затвърди тенденцията английските тимове да играят трудно в Италия. Това беше 10-а загуба в последните 14 визити.

Домакините откриха чрез Андреа Масиело в 27-ата минута, а четири минути преди почивката Алехандро Гомес удвои след хубаво изпълнение. Браян Кристанте уби интригата с ново попадение в 44-ата минута.

Цял мач за "Аталанта" изигра бившият футболист на "Лудогорец" Хосе Луис Паломино.

Резултати от ранните срещи


Група А
"Виляреал" - "Астана" 3:1
"Славия" (Прага) - "Макаби" (Тел Авив) 1:0

Група В
"Йънг Бойс" - "Партизан" 1:1
"Динамо" (Киев) - "Шкендербеу" 3:1

Група С
"Истанбул Башакшехир" - "Лудогорец" 0:0
"Хофенхайм" - "Брага" 1:2

Група D
"Аустрия" (Виена) - "Милан" 1:5
"Риека" - АЕК 1:2

Група Е
"Аталанта" - "Евертън" 3:0
"Аполон" (Лимасол) - "Лион" 1:1

Група F
"Злин" - "Шериф" (Тираспол) 0:0
"Копенхаген" - "Локомотив" (Москва) 0:0

 Дневник