Четирима души са били арестувани след щурма на привърженици на "Кьолн" в Лондон. Около 20 000 германски фенове бяха в английската столица за мача с "Арсенал" в Лига Европа, въпреки че разполагаха само 3000 билета.

Феновете пристигнаха в Лондон, за да подкрепят отбора си, който се завърна в евротурнирите след 25-годишно отсъствие.

Арестите са направени заради нарушаване на обществения ред. Масовото шествие на германците е принудило местните власти да увеличат броя на полицаите около "Емиратс".

Мачът закъсня с час заради поведението на привържениците на "Кьолн". Според информациите те са създавали затруднения в организацията, като са пречили на феновете на "Арсенал" да влязат на стадиона.

Лондончани направиха обрат и спечелиха с 3:1. "Те (феновете на "Кьолн") действаха много хитро. Не знам как, но са успели да заблудят нашите привърженици и да стигнат навсякъде", каза мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер.

Той обаче се изказа критично за поведението им. "Следя германския футбол от много време и знам, че "Кьолн" не бяха играли в Европа от 25 години. В първия им мач навън, феновете развалиха вечерта. Не го разбирам", каза френският специалист.

Дневник