Звездата на "Барселона" Лионел Меси е подписал нов договор до 2022 г., обяви президентът на тима Жозеп Мария Бартомеу. Той допълни, че контрактът на аржентинския футболист вече е влязъл в сила.

Това е вторият случай, в който от клуба твърдят, че Меси е преподписал. През юли беше обявено, че петкратният носител на "Златната топка" се е обвързал с "Барселона" до лятото на 2021 г. И в двата случая липсва официално потвърждение.

"Ще публикуваме официална снимка с подписването на новия договор с Меси, но няма нужда да се бърза. Надяваме се това да се случи преди края на годината", каза Бартомеу пред каталунската телевизия 8TV.

Президентът на "Барселона" обясни, че бащата на Лионел Меси - Хорхе Меси, е подписал договора от името на аржентинския футболист. Той допълни, че са подписани още споразумения с "Фондация Меси" и върху имиджовите правата на играча.

"Не е нужно Меси да подписва договора, след като баща му стори това. В момента той (Меси) играе под новия контракт, който е налице от миналия сезон. Договорът важи до 2022 г. и ако иска да играе на новия "Камп ноу", може да го поднови. Няма по-добър тест за отдадеността на Меси от това да го виждаме да играе за "Барселона", допълни Бартомеу.

Проектът за модернизиране на "Камп ноу" е разработен, като се очаква новият облик на стадиона да бъде готов до май 2022 г. Каталунците ще инвестират близо 600 милиона евро, като капацитетът ще бъде увеличен от 98 хиляди до 105 хиляди места.

Дневник