"Левски" спечели петата си победа за сезона, като се наложи с 2:0 срещу "Септември". Давид Яблонски отново изигра важна роля, като даде преднина за сините, а в края на мача Габриел Обертан вкара първия си гол за отбора.

"Левски" се върна към победите след равенството 0:0 с "Лудогорец" и поражението с 1:2 срещу "Ботев". Отборът, воден от Делио Роси, събра 17 точки и се доближи на две от ЦСКА и на една от "Лудогорец", които са с мач по-малко.

"Септември" остава 12-и със седем. Николай Митов се завърна на "Георги Аспарухов" за първи път след раздялата си с "Левски".

Сините имаха инициативата и създадоха много положения през целия мач, но въпреки това съперникът им успя в няколко случая да им постави предизвикателства. "Септември" имаше претенции за две дузпи, първата от които при 0:0 в 39-ата минута, когато след удар на Мартин Тошев топката срещна ръката на хвърлилия се Яблонски.

В средата на първото полувреме "Левски" създаде няколко опасности, но Яблонски, Цветкович и Обертан пропуснаха. Малко след положението, в което гостите искаха дузпа, сините поведоха. След центриране на Жорди Гомес от ъглов удар Яблонски вкара с глава.

След почивката "Левски" създаде още куп възможности, но дълго не успяваше да стигне до втори гол. Забележителен беше ударът на Роман Прохазка, който от два метра не улучи празната врата.

"Септември" се стараеше да използва възможностите си, но без успех. В 89-ата минута Антонио Вутов излезе сам срещу Янко Георгиев, но отигра много слабо. Секунди по-късно Обертан напредна сам през защитата на съперника и със силен удар в близкия удар вкара.

В първия мач от кръга "Берое" победи с 2:1 "Етър" като гост. Успехът изведе старозагорци на четвъртото място с 16 точки. Търновци са осми с десет.

Дневник