Прокуратурата в Италия поиска сериозни наказания за разследването, което се води срещу "Ювентус". Шампионът в Серия А е свързван с нерагламентирани контакти с организираната престъпност. Става въпрос за фенове на клуба, които са с криминално минало, а някои дори са и следствени в момента.

От цялата ситуация най-сериозно заплашен е президентът на "бианконерите" Андреа Аниели. Той е сред тримата висши ръководители на клуба, които са разследвани от прокуратурата.

Според обвиненията те са двавали абонаментни карти и билети за "Ювентус стейдиъм" на крайни хулигани. Шефовете на клуба са били заплашвани, че в противен случай срещи ще бъдат прекъсвани, а "Ювентус" ще търпи сериозни санкции.

Прокуратурата държи Аниели да бъде изваден от футбола за 2.5 години, а освен това да заплати глоба от 50 хиляди евро. Отделно клуба ще бъде наказан с 300 хиляди евро и два мача без публика. След две седмици обаче ще има официално решение.

"Ще се борим за пълно оправдаване. Важното е извадим нашите аргументи срещу прокурора. Не мога да правя прогнози какво ще реши съда", каза адвокатът на Аниели Франко Копи.

Самият Аниели отрече да е замесен, но обеща да съдейства на разследващите, за да се изясни истината. Наследникът на династията Аниели, който е на 41 години е сочен за една от най-влиятелните личности в Италия. Андреа освен, че ръководи клуба е член на борда на директорите на "Фиат" и "Ексор".

Дневник