Седмица след загубата от "Хофенхайм" и слабото представяне срещу "Андерлехт" в Шампионската лига "Байерн" (Мюнхен) отговори на критиките с разгромна победа с 4:0 над "Майнц". Германският шампион направи много силен мач и ако беше реализирал всичките си положения трябваше да спечели с двуцифрен резултат.

Два гола отбеляза Роберт Левандовски, а по веднъж се разписаха Ариен Робен и Томас Мюлер. Освен голмайсторите много силно игра Кимих, който се отличи три асистенции за баварците.

Срещата ознаменува и началото на Октобертфест, като "Майнц" се надяваше да повтори подвига си от 2010 г. Червените спечелиха като гост на "Байерн" по време на Октобертфест преди седем години, но не успяха да станат първия отбор в Германия, който печели два пъти в Мюнхен в този период от годината.

В 11-ата минута "Байерн" откри чрез Томас Мюлер, който стреля мощно от няколко метра след подаване на Йошуа Кимих. Шутът на Мюлер закачи Ариен Робен, но понеже не промени траекторията си драстично, голът беше записан на германеца.

Статистиците на стадиона припомниха, че "Байерн" не е губил нито един от 75-те си мача в Бундеслигата, в които Мюлер се е разписал поне веднъж и това се сбъдна.

Последваха още по-силни минути за баварците, които до голяма степен се дългаха на настоятелността на Кимих и Рафиня по двата фланга, които бяха много активни. Вторият гол се печеше и той стана факт в 23-ата минута. Кимих намери Робен в наказателното поле, а холандецът се разписа с десния крак.

През втората част Карло Анчелоти, който беше поставен под сериозно напрежение в последните дни можеше да действа по-спокойно, а неговите футболисти свалиха оборотите. Той пусна на терена Никлас Зюле и Франк Рибери, които се включиха много активно.

След почивката дойдоха минутите на Роберт Левандовски. Полякът ознаменува по най-добрия начин своя мач №100 за "Байерн" в Бундеслигата, като се разписа на два пъти. В 50-ата минута той завърши подаване на Томас Мюлер, а 13 минути преди края засече с глава центриране на Кимих. Левандовски се извиси хубаво във въздуха и насочи топката в далечния ъгъл, без да остави шансове на Адлер.

В 100-те си мача в Бундеслигата с екипа на баварците полякът вече има 82 гола.

Дневник