"Манчестър сити" най-накрая започва да прилича на отбор, воден от Хосеп Гуардиола, след като постигна втори пореден разгром във Висшата лига. "Гражданите" разбиха "Уотфорд" с 6:0 като гост и вече имат 13 точки. Поне до утрешния мач на "Манчестър юнайтед" с "Евертън", футболистите на Гуардиола ще са начело в класирането.

Седмица, след като разгромиха "Ливърпул" с 5:0 у дома "гражданите" продължиха да вкарват много голове, а над всички беше Серхио Агуеро. Аржентинецът отбеляза хеттрик, който е шести за него само във Висшата лига, откакто е в "Сити" и общо 10-и. Единствено Алън Шиърър (11), Роби Фаулър (9), Майкъл Оуен и Тиери Анри (по 8) имат повече от Агуеро.

Освен това "Сити" стана едва четвъртия отбор във Висшата лига, който успява да победи с разика от пет гола или повече един и същи съперник в две поредни визити. В края на миналия сезон "гражданите" победиха "Уотфорд" с 5:0 на неговия "Викъридж роуд".

"Невероятна победа за нас на много труден стадион, още повече, че вкарахме шест гола. Да не забравяме, че миналия сезон "Манчестър юнайтед" и "Арсенал" загубиха тук, а "Ливърпул" също не можа да спечели този сезон", каза Хосеп Гуардиола след мача.

"Гражданите" започнаха със самочувствие и типичното продължително владение на топката, но първата по-сериозна опасност беше на сметката на домакините. Тя дойде след статично положение в 23-ата минута, след като Ричарлисон засече центриране, но топката мина на няколко сантиметра от левия страничен стълб на Едерсон.

Само четири минути по-късно "Сити" беше напред в резултата. Де Бройне центрира от своободен удар, а един от най-ниските на терена Агуеро засече с глава. В ситуацията обаче останаха сериозни съмнения за засада на аржентинеца.

В 31-ата минута отново Агуеро се разписа и удвои аванса на "гражданите". Той получи от Давид Силва успоредно на голлинията и нямаше никакъв проблем да вкара втория си гол. Аржентинецът показа, че може не само да бележи, но и да създава положения и в 37-ата минута асистира на Габриел Жезус. Агуеро пусна топката между няколко защитника, а бразилецът с удар по диагонала не остави шансове на Гомеш – 3:0.

През второто полувреме "Уотфорд" опита да изнесе играта в по-предни позиции и да задържи топката, но наказателната акция от страна на "гражданите" продължи. В 63-ата минута центриране на Давид Силва намери Отаменди и той с глава отбеляза четвъртия гол

В заключителните 10 минути от срещата "гражданите" не се отказаха да преследват още по-убедителна победа. В 81-ата минтуа Агуеро оформи своя хеттрик след гениално отиграване. Нападателят се разходи между четирима защитници в жълто и прокара топката край плонжа на Гомеш.

Минута преди края на редовното време Рахийм Стърлинг спечели дузпа след съприкосновени с Кристиан Кабаселе. Агуеро му отстъпи изпълнението и англичанинът не сбърка от 11-те метра.

Дневник