ЦСКА записа седма поредна победа в Първа лига, надигравайки с 1:0 "Черно море" при гостуването си на "Тича". Червените не стигнаха никак лесно до успеха, като победното попадение падна дълбоко в добавеното време след точен изстрел на Фернандо Каранга.

Червените имаха тотално надмощие в двубоя, който в голяма част се играе пред вратата на варненци, но домакините показаха отлични действия в защита.

Успехът оставя ЦСКА начело в класирането с 22 точки, на четири пред "Лудогорец", който е с мач по-малко и на пет пред "Левски". Загубата е трета поредна за "Черно море". Варненци, които започнаха с четири поредни успеха вече се свлякоха до шестото място.

От началото на мача "Черно море" се опита да бъда много агресивен и да наложи домакински натиск. Варненци пробваха да изнесат играта в предни позиции, но това се оказа много опасно, след като в първите 15 минути на няколко пъти играчи на ЦСКА изскочиха зад гърба на защитата.

При една от тези ситуации Станислав Манолев беше повален в наказателното поле от вратаря на "моряците" Евгени Боровик. Халфът стигна първи до топката, след като стражът се вряза в него, без да играе с кълбото. Съдията Стефан Апостолов прецени, че става въпрос за игрови инцидент и не посочи бялата точка.

"Черно море" потърси ново изостряне на играта, но срещаше големи проблеми с организацията на атаките си. Георги Илиев не играеше толкова често с топката, а се търсеше повече изритването ѝ към полето на червените.

Все пак в средата на първата част домакините най-накрая стигнаха по-близо до вратаря на червените Витаутас Черниаускас, но шутът на Цветелин Чунчуков профуча встрани от целта.

В 40-ата минута реферът Апостолов и помощниците му взеха ново грешно решение. След разбъркване, в което участваше Каранга, топката стигна до Тиаго на левия фланг, а той намери Манолев в наказателното поле. Последният се разписа, но реферът от близката страна Георги Дойнов вдигна флага си, сигнализирайки за засада.

Повторенията ясно показаха, че Тиаго е покрит от защитник на варненци.

Втората част започна с изява от агитката на ЦСКА, която спря двубоя за около 6-7 минути. От сектора със запалянковците на гостите, в който се бяха настанили близо 2500 души от София, беше изстреляна военна димка. Тя образува гъста мъгла над терена и срещата беше временно спряна.

Пропуските на ЦСКА и играта на "Черно море" изнервиха и двата отбора, което доведе повече до грубости след почивката. Стефан Апостолов вдигна само два жълти картона, и двата за гостите, но често играта беше спирана заради спорове и опасни влизания.

Най-деен в споровете беше Фернандо Каранга, който имаше жълт картон, но беше в основата на всяко по-интересно действие. В 75-ата минута бразилецът се строполи след удар в стомаха от Илиас Хасани, но съдиите не предприеха никакви действия.

Няколко минути по-рано гол на нападателя с №9 беше отменен от другия асистент съдия Мирослав Иванов, но този път засада имаше.

В 83-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, след ново спорно решение на съдийския състав. В рамките на 60 секунди Цветелин Чунчуков получи два жълти картона, втория от които след като удари с ръка Чорбаджийски при отскока си.

Въпреки, че бяха с човек по-малко варненци бяха много близо до това да поднесат изненадата. Георги Божилов и Орлин Старокин стреляха от дистанция, но последният прати топката над вратата.

Вместо това секунди по-късно ЦСКА стигна до заветния гол в 96-ата минута. Кирил Десподов технично копна топката над плонжа на вратаря Боровик, а Фернандо Каранга се хвърли на шпагат и я засече в опразнената мрежа.

След попадението "Черно море" се хвърли на свой ред на щурм и дори стигна до вратата на Черниаускас. След сблъсък със стража Амаду Сукуна падна в наказателното поле, но съдията не посочи точката за дузпа.

Дневник